preskoči na sadržaj

Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna

vijesti

ZA MATURANTE-psihološka pomoć

Autor: Davor Kliman, 13. 5. 2020. 09:08

Kako je pred maturantima mjesec dana u kojem se trebaju pripremiti za maturu u sasvim novim i promijenjenim okolnostima, otvorena je telefonska linija Mreže za psihološku pomoć Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva namijenjena MATURANTIMA.

Telefonska linija dobrodošla je podrška njima i njihovim roditeljima u nošenju s brojnim izazovima i donošenju odluka u narednom periodu.

Linija je dostupna svaki dan u tjednu od 8 do 22 sata!

 [više]

144 000 srednjoškolaca od ponedjeljka nastavu će pratiti na programu RTL2

Autor: Davor Kliman, 23. 3. 2020. 10:50

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om započinje emitiranje nastave za srednjoškolce na programu RTL2.  Tako će od ponedjeljka 23. ožujka 2020. učenici svih razreda srednje škole, uključujući i maturante, moći pratiti nastavu na RTL2 u vremenu od 8 do 12 sati. Raspored sati, kao i same videolekcije, bit će dostupni i online na internetskoj stranici Ministarstva i na RTLPlayu. Ova preraspodjela sadržaja dogovorena je kako bi se veći fokus stavio na maturante. Učenici viših razreda osnovne škole – od petog do osmog razreda, i dalje će moći pratiti nastavu u obliku videolekcija na SPTV-u u vremenu od 8 do 14 sati i online na internetskoj stranici Ministarstva, kako je bilo i do sada.

 [više]

Prijedlog - kako spojiti pametni telefon na tv

Autor: Davor Kliman, 23. 3. 2020. 10:28

U prilogu je link na youtube video kao spojiti svoj pametni telefon na tv. U slučaju da imate i bluetooth tipkovnicu možte imati funkcionalan android pc, ekran telefona preuzima ulogu touchpada (miša)

https://www.youtube.com/watch?v=HLE_Qcy3z50

 

 [više]

Poveznica za raspored emitiranja obrazovnih sadržaja putem TV programa

Autor: Davor Kliman, 23. 3. 2020. 08:28

Na poveznici niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

 

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3629/3629

 [više]

Obavijest 16.3.2020. nastava na daljinu

Autor: Davor Kliman, 16. 3. 2020. 13:20

Dragi učenici.

Danas smo započeli s nastavom na daljinu. Dobili ste svoje prve zadaće, lekcije, upute,  prezentacije i druge materijal za nastavu.

Naša platforma za rad i dalje ostaje Yammer. U slučaju da dođe do problema u sustavu koristi ćemo svi zajedno i druge platforme i aplikacije poput Vibera, WhatsApp-a i slične koje ste već koristili sa svojim nastavnicima. Molim vas još jednom ako niste svoje e-mail adrese dostavite nastavnicima i razrednicima kao bi u slučaju da servisi ne rade mogli vam poslati sadržaj nastave na njih kako bi se nastava što uspješnije  nastavila.

Svakim radnim danom  najkasnije do sata kada imate određeni predmet po redovnom rasporedu sati dobiti će te nove materijale s uputama od svojih nastavnika.

Pozivamo vas da pratite tv program ponuđen od strane MZO-a kao nadopunu nastave koju raditi sa svojim nastavnicima.

Važno je naglasiti da koristite službene kanale komunikacije  s nastavnicima i da poštujete pravila dobrog ponašanja na internetu. Sadržaji koje dijelite moraju biti primjereni i u službi nastave. Od administratora Carneta ste dobili službenu obavijest i upozorenje za ponašanje na Yammeru.

U slučaju da vam nešto treba iz škole od osobnih stvari ili materijala za nastavu nazovite tajništvo 052 22 33 77 ili pošaljite e mail s upitom na skola-dizajn@pu.t-com.hr  kao bi te dogovorili vrijeme dolaska. U školu po dogovoru dođite individualno i  samo ako je to prijeko potrebno poštujući pravila zaštite za obranu od koronavirusa.

Još jednom ponavljam poveznicu za materijale od strane MZO-a za nastavu na daljinu.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

Link na  najnoviji sadržaj za tjedan od 16. do 20.3.2020.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

 

Srdačan pozdrav

Davor Kliman, ravnatelj

 [više]

Obavijest za učenike. Početak nastave na daljinu 16.3.2020.

Autor: Davor Kliman, 15. 3. 2020. 19:40

Dragi učenici, roditelji i staratelji.

Sutra 16.3.2020. započinje nastava na daljinu. Tijekom večeri dobiti će te upute razrednika za sutra.

Ono što je važno i neophodno da tijekom sutrašnjeg jutra od 8.00 sati pristupite virtualnom razredu te zajedno pokušamo uspostavit sustav i započeti s nastavom.

Do 10 sati trebali bi dobiti svoje prve zadatke, predavanja, upute itd. Budimo svi zajedno strpljivi i spremni na iznenađenja, obzirom da cijela zemlja sutra kreće s nastavom na daljinu moguće je da će se dešavati prekidi veza i sličnih problemi. 

Odmorite se preko noći, skupite snage jer će nam trebati u izazovima koji su pred nama.

Znam da ima nejasnoća, ali zajedno ćemo ih riješiti.

I kako je rekao Winston Churchill-nikada, ali baš nikada nemojte odustati!

Srdačan pozdrav na daljinu do sutra.

Davor Kliman, ravnatelj

 [više]

Poveznica rasporeda nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Davor Kliman, 15. 3. 2020. 18:05

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

Na poveznici niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa od strane MZO-a.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

Uprilogi je pdf dokument s rasporedom  nastave za maturante na Sptv od 12.45 do 14 sati.

Matematika, Hrvatski, Geografija, Engleski, Njemački

 [više]

Važno- popis poveznica virtualnih učionica za servis Yammer

Autor: Davor Kliman, 13. 3. 2020. 10:54

Poveznice  za pristup virtualnim učionicama po nastavnicima i predmetima za učenike škole. Servisu Yammer pristupate sa svojom AAi@edu.hr oznakom

U slučaju da poveznice nisu aktivne (plave) kopirajte poveznicu u adresnu traku pretraživača  i pritisnite – enter  ili kliknite mišem.

Poveznica će od vas tražiti unos AAi@edu.hr podataka.

Prije nego pošaljete zahtjev za uključenjem pogledajte o kojem se predmetu radi.

U slučaju nemogućnosti logiranja otvorite svoju elektronsku poštu na Carnet webmailu i ostavite aplikaciju otvorenu i potom pokušajte ponovnu registraciju  kao bi uspješno mogli poslati e mali za potvrdu identiteta, te po primitku e maila potvrdi registraciju.

 [više]

 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Forum
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna / Radićeva 19, HR-52100 Pula / ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr / ured@ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju