preskoči na sadržaj

Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna

Vijesti

Fotografija Noemi Pavletić pohvaljena na fotografskom natječaju Fotkaj se s knjigom

Autor: Davor Kliman, 11. 4. 2022.

Učenica 2. r. naše škole Noemi Pavletić zaslužila je pohvalnicu za svoju fotografiju na prvom fotografskom natječaju Fotkaj se s knjigom.Natječaj su organizirali istarska podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara i Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara.

Na natječaj su pristigle ukupno 53 fotografije, od čega je 39 radova učenika osnovnih škola i 14 radova učenika srednjih škola.

Četveročlano povjerenstvo biralo je radove u tri kategorije: niži i viši razredi osnovne škole i srednjoškolci. Članice povjerenstva bile su Andrea Pavlović (Gradska knjižnica i čitaonica Pula - Dječja knjižnica Pula), Iva Ciceran (Gradska knjižnica Pazin), Barbara Fornažar (Flash studio Pula) i Dragica Pršo (Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Istarske županije i istarska podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara) i izabrale su po tri najbolje fotografije u svakoj kategoriji te su pohvalile još deset fotografija.

U kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto osvojila je Bojana Vrbljanac iz Strukovne škole Pula, drugo Arijana Radovan, Nicole Martinović, Laura Lovrić, Emili Serblin, Marko Gaši i Anteo Kajinić iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Pazin te treće Nola Božić iz Srednje škole Zvane Črnje Rovinj.

Pohvalnice su dodijeljene fotografijama čiji su autori: Noemi Pavletić (Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula), Arijana Radovan, Nicole Martinović, Laura Lovrić, Emili Serblin, Marko Gaši i Anteo Kajinić (Pazinski kolegij - klasična gimnazija) te Klara Muzica (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin).

Izložba svih prijavljenih radova je otvorena 4. travnja 2022. godine u dvorani Središnje knjižnice i moći će se razgledati do polovice svibnja, nakon čega izložba putuje u Pazin, a pobjedničke fotografije bit će predstavljene i na svečanosti Knjižna booka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

 


Izvor: Gordana Rupena Stančić


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Forum
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna / Radićeva 19, HR-52100 Pula / ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr / ured@ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju