2019-11-13 14:18:35

LUCIJINA PRIČA

Na poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti učenici 1. i 2. razreda gledali su, 4. studenoga 2019. g., predstavu Lucijina priča koju je organizirao Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s udrugom Hepatos Rijeka. Predstava je održana u Domu Hrvatskih branitelja u Puli.

Lucijina priča je edukativna predstava za mlade o posljedicama rizičnih ponašanja. Predstava na zanimljiv način, prožet humorom, kroz priču maturantice Lucije koja prepričava događaje koji su prethodili otkriću da je zaražena virusom hepatitisa C, govori o ozbiljnim i osjetljivim temama, najčešćim rizičnim ponašanjima mladih: konzumaciji alkohola, marihuane, težih droga, tetoviranju u nesterilnim uvjetima, odnosu roditelja i adolescenata, predrasudama prema osobama zaraženim hepatitisom.

Cilj predstave je edukacijom smanjiti širenje hepatitisa i spolno prenosivih bolesti među mladima, smanjiti diskriminaciju prema oboljelima, poticati kritičko razmišljanje i odgovorno ponašanje, te općenito, podizati svijest adolescenata o brizi za vlastito zdravlje.


Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna