2020-04-24 11:20:03

Obavijest - Upisi u šk. godinu 2021./2022. za sve naše buduće učenike i one koji to žele postati

Dragi budući učenici, roditelji, staratelji,

nažalost  prepreke koje su pred nama sprječavaju nas da se sretnemo uživo i upoznam vas s našom školom na nekoj prezentaciji ili našoj velikoj godišnjoj izložbi. Umjesto toga prezentirati ćemo vam svoj rad putem naših web stranica i materijalima koji će stići na virtualne učionice vaših osnovnih škola.

Svima vama koji imate u sebi želju da se  izrazite likovnom umjetnošću, dizajnom  i posvetite svoj život umjetnosti, kreativnosti i istraživanju na tim poljima želim poručiti da je naša škola pravi izbor. Mi smo jedina škola za likovnu umjetnosti i dizajn u Istarskoj županiji i k nama  dolaze učenici iz svih krajeva Istre i to je dio našeg bogatstva.

Ono što nas razlikuje od svih drugih škola je to što istraživanje, projekti, kreativnost su u samoj biti naše nastave, koja vam omogućuje da izrazite sebe a ujedno i naučite prijeko potrebne vještine. Ponekad će biti zahtjevno i teško, ali uvijek će biti zanimljivo i poticajno.

Naša škola traje četiri godine i nakon završnog rada na nekom od naših četiri odjela a to su kiparski, slikarski, tekstilni i odjel grafičkog dizajna možete polagati ispite državne mature i nastaviti školovanje na nekom od naših ili inozemnih  sveučilišta ili se otisnutu u svijet samostalnog rada kao dizajneri i likovnjaci.

Znam da je puno pitanja pred nama i vama. Što s prijemnim ispitima? Kako će to izgledati? Da li će ih biti? Želim vam svima reći da ne brinete i da imate povjerenja  u nas i da ćemo dati sve od sebe kao bi sve se moglo odraditi na vrijeme i da vam svi želimo svima sve najbolje.

Pratite putem web stranica  e upisa sve obavijesti koje se tiču upisa u srednje škole. Tamo će zasigurno biti i svi odgovori na vaša pitanja točni i na vrijeme.

Trenutno je u izradi pravilnik o upisima u novu školsku godinu koji će biti usvojen i objavljen početkom svibnja.

Prethodnih godina prijemi ispit bili su uvijek početkom srpnja i nadam se da će to tako i ostati. Bolja  situacija omogućila bi nam da  u kontroliranim uvjetima održimo prijemne ispite i na taj način što kvalitetnije ocijenimo vaše likovne sposobnosti.

Provjera likovne darovitosti sastoji se iz tri djela. To su crtanja portreta, crtanje zadane prostorne konstrukcije npr. stolice i slikanja mrtve prirode. Svi radovi se izvode na papiru veličine bloka broj 5. Materijali kojim radite su olovka, ugljen, tempera, gvaš ili akvarel i to birate sami, ono s čime ste najvještiji.

Za sva vaša pitanja dostupni smo vam putem telefona, e-maila, web stranica škole. Pišite nam, zovite nas a mi ćemo pokušati dati vam odgovore. U nadi da se vidimo uskoro.

U prilozima su katalozi naši prethodnih izložbi u kojima možete pronaći djelić onoga što naši učenici rade sa svojim nastavnicima kroz nastavnu godinu , kao i promotivni materijal o školi naše bivše učenice Lare Šebelja.

Srdačan pozdrav.

Davor Kliman, ravnatelj


Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna