2020-10-21 10:59:55

Izložba "Druga strana plastike"

S krajem mjeseca listopada završava projekt EKO-LAB, švicarsko - hrvatski projekt suradnje, u kojemu je nosioc projekta udruga Zona iz Poreča, a partneri ŠPUD Pula, Gimnazija Pula i Tehnička škola Pula. Projekt je od prvih dogovora do zaključenja vremenski obuhvatio čak tri školske godine i u to je vrijeme organiziran niz usavršavanja za nastavnike i radionica za učenike, predavanja, akcija itd. Radionice i predavanja bila su usmjerena ka povećanju senzibilnosti za problematiku plastičnog otpada, te za osposobljavanje nastavnika i učenika za rad sa 3D printerom.

Projekt završava događanjem pod nazivom EKO-WEEK, te izložbom koja se večeras, 21.10. u 19,00 otvara u prostoru HUiU, Pula, a na kojoj će se predstaviti rezultati projekta.

Učenici ŠPUD-a (kiparski i grafički odjel) su tijekom projekta, što uživo, a što na daljinu prisustvovali nizu radionica i predavanja, te su samostalno izveli niz radova.

Na izložbi će, uz kolaže koje su učenici radili tijekom odvijanja projekta na daljinu (autori: Julia Juničić, Melissa Malešević, Rafael Bužleta, Sara Gruber, Donata Butković) , biti izložen i set šahovskih figura isprintanih na 3D printeru, koje je osmislila Julia Juničić, a izvela, uz pomoć mentora Alena Floričića, grupa koju su, osim Julije sačinjavali i Melissa Malešević i Luka Šušulić.

Kao rezultat projekta, svaka je škola partner dobila na korištenje novi edukativni 3D printer, te iPad.

U prilozima možete pronaći plakat za programe u sklopu EKO-WEEK-a, pozivnicu za izložbu, te fotografiju isprintanih šahovskih figura .


Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna