2021-09-22 11:46:57

SAVJETOVALIŠTE ZA SPOLNO ZDRAVLJE MLADIH ZA GRAD PULU

I ove školske godine s radom nastavlja Savjetovalište za spolno zdravlje mladih za gradu Pulu na adresi Nazorova 23, ulaz iz Balotine ulice, NZZJZIŽ, Služba za školsku i adolescentnu medicinu.

 

U savjetovalište korisnici mogu doći ponedjeljkom i utorkom od 15.00 do 17.00 sati, uz prethodnu telefonsku najavu zbog COVID pandemije; telefon 052 529 030. ili  052 529 031.

U savjetovalištu rade Kristina Jelenić, dr. med. specijalist školske i adolescentne medicine i Klaudija Blarežina, dr. med. specijalist školske medicine.

S radom u Savjetovalištu započele su ove školske godine od 06.09.2021.

 

Savjetovališta za spolno zdravlje mladih u Istarskoj županiji osmišljena su kako bi se prevencija spolnog zdravlja mladih u Istarskoj županiji unaprijedila, a obuhvaća promociju ravnopravnosti spolova, nenasilje u vezama, pravo na različitost spolne orijentacije bez diskriminacije, ugodno i sigurno spolno iskustvo bez prisile.
Program  provode liječnici specijalisti školske medicine, educirani i iskusni u radu s mladima, u suradnji s psiholozima i epidemiolozima NZZJZIŽ, školama, liječnicima drugih specijalnosti.

Pristup je slobodan i besplatan za učenice/ke i studente/ice, odnosno osobe te dobi. Savjetovališta imaju svoju službenu  Fb stranicu.


Za učenike trećih razreda srednje škole planirano je tijekom školske godine održati predavanje (u živo ili online ovisno o epidemiološkolj situaciji) s temom Spolnost i zdravlje. Školski liječnik učenicima prikazuje kratku prezentaciju/video te odgovara na prikupljena i/ili  postavljena pitanja o raznim temama vezanim uz spolnost.


Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna