2022-03-29 11:58:05

ZAVRŠENA MOBILNOST U GRAZU U SKLOPU ERASMUS+ 7 PROJEKTA "UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE" 2022.

U subotu, 12. ožujka 2022., u Pulu su se iz Graza vratili odabrani učenici/učesnici Erasmus+7 projekta, maturanti Petra Mišan, Una Ira Cvitić, Pia Kovač, Ena Fajković, Ana Pašić, Mia Duić, Nina Bulešić, Antonio Petrić, učenice trećeg razreda Mia Dobranović i Alice Kleva te nastavnik u pratnji, prof. Denis Sardoz.

Dvotjedni boravak u Grazu sastojao se od svakodnevnog rada s izabranim umjetnicima mentorima u njihovim studijima, pohađanje radionica crtanja akta, sudjelovanje u performansu sa studentima Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, posjeta izložbama i muzejima te znamenitostima grada. Vrhunac same mobilnosti zasigurno je bilo iskustvo postavljanja i otvorenja prve vlastite izložbe u poznatoj galeriji Schaumbad u Grazu. Tom prilikom imali su priliku predstaviti radove nastale u umjetničkim studijima te se osobno predstaviti publici.

Za izvrsnu organizaciju zaslužno je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika te organizacija NextKunst iz Austrije.

Osim što su imali priliku raditi s umjetnicima i upoznati prekrasni Graz i njegove znamenitosti, naši učenici su podijelili iskustvo mobilnosti s učenicima Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Zadra i njihovom nastavnicom, prof. Bojanom Vukojević koji su uvelike bili zaslužni za sjajno druženje, ali i zajednički profesionalni rast i dijeljenje ovog vrijednog i neponovljivog iskustva  Erasmus avanture!

Veselimo se daljnjoj suradnji na ovom kvalitetnom projektu!

                                                                                                            Denis Sardoz, prof.


Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna