2022-05-25 10:47:08

31. svibnja 2022. u 17.30 h - Informativni dan za buduće učenike i njihove roditelje

Dragi budući učenici,

Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna-Pula organizira u utorak 31. svbinja 2022. u 17.30 sati informativni dan povodom upisa u novu školsku godinu 2022./2023.. Pozivamo za sve zainteresirane učenike i njihove roditelje/skrbnike u dvorište škole na druženje i razgovor s nastavnicima kako bi se upoznali s programima koje škola nudi i dobili informacije o prijamnim ispitima.

 

 

 

Svima vama koji imate u sebi želju da se  izrazite likovnom umjetnošću, dizajnom  i posvetite svoj život umjetnosti, kreativnosti i istraživanju na tim poljima želim poručiti da je naša škola pravi izbor. Mi smo jedina škola za likovnu umjetnosti i dizajn u Istarskoj županiji i k nama  dolaze učenici iz svih krajeva Istre i to je dio našeg bogatstva.

Ono što nas razlikuje od svih drugih škola je to što istraživanje, projekti, kreativnost su u samoj biti naše nastave, koja vam omogućuje da izrazite sebe a ujedno i naučite prijeko potrebne vještine. Ponekad će biti zahtjevno i teško, ali uvijek će biti zanimljivo i poticajno.

Naša škola traje četiri godine i nakon završnog rada na nekom od naših četiri odjela a to su kiparski, slikarski, tekstilni i odjel grafičkog dizajna možete polagati ispite državne mature i nastaviti školovanje na nekom od naših ili inozemnih  sveučilišta ili se otisnutu u svijet samostalnog rada kao dizajneri i likovnjaci.

Znam da je puno pitanja pred nama i vama. Što s prijemnim ispitima? Kako će to izgledati? Da li će ih biti? Želim vam svima reći da ne brinete i da imate povjerenja  u nas i da ćemo dati sve od sebe kao bi sve se moglo odraditi na vrijeme i da vam svi želimo svima sve najbolje.

Pratite putem web stranica  e upisa sve obavijesti koje se tiču upisa u srednje škole. Tamo će zasigurno biti i svi odgovori na vaša pitanja točni i na vrijeme.

Objavljenja je odluka  upisima u novu školsku godinu 

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2022_05_57_820.html 

Prijemni ispiti biti će  u periodu os 29.6. do 4.7. 2022. i organizirani u dva terminaa, a za kandidate s teškoćma 23. 6. 2022.  o čemu će te biti obaviješteni kroz sustav e-upisa i mrežnim stranicama škole. 

Provjera likovne darovitosti sastoji se iz tri djela. To su crtanja portreta, crtanje zadane prostorne konstrukcije npr. stolice i slikanja mrtve prirode. Svi radovi se izvode na papiru veličine bloka broj 5. Materijali kojim radite su olovka, ugljen, tempera, gvaš ili akvarel i to birate sami, ono s čime ste najvještiji.

Za sva vaša pitanja dostupni smo vam putem telefona, e-maila, web stranica škole. Pišite nam, zovite nas a mi ćemo pokušati dati vam odgovore. U nadi da se vidimo uskoro.

U prilozima su katalozi naši prethodnih izložbi u kojima možete pronaći djelić onoga što naši učenici rade sa svojim nastavnicima kroz nastavnu godinu , kao i promotivni materijal o školi naše bivše učenice Lare Šebelja.

Molimo sve zainteresirane da svoj dolazak najave elektronskom poštom na adresu skola-dizajn@pu.t-com.hr ili na telefon 052/ 223 377.

Veselimo se susretu s vama.

Davor Kliman, ravnatelj


Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna