preskoči na sadržaj

Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna

 > Erasmus +
Vijesti

Erasmus+ „Umjetnici za umjetničko obrazovanje 6“, prezentacija dojmova i iskustva s mobilnosti

Autor: Davor Kliman, 8. 10. 2021.

    Od 5.9.2021.-18.9.2021. godine četrnaest sadašnjih i bivših učenika naše škole bilo je na razmjeni u Mariboru u sklopu programa Umjetnici za umjetničko obrazovanje 6 ( Erasmus +) Naši partneri bili su HDLU Zagreb i MMCKIBLA / KIBLA PORTAL iz Maribora. Tijekom dvotjednog boravka u Sloveniji učenici su sa odabranim mentorima imali svakodnevne radionice, koje su rezultirale zajedničkim radovima i završnom izložbom u galeriji KIBLA PORTALA. Ovo su dojmovi sa razmjene nekih učenika:

Maja Mičić:

Radionice između kojih smo mogli birati bile su raznovrsne, a mentori zanimljivi. Mogli smo birati sa kojim ćemo raditi.  Mentorica s kojom sam radila bila je vrlo pristupačna, komunikativna i dobra edukatorica. Imala sam mogućnost isprobati potpuno novi medij i tehnike, što mi je bilo najvažnije. Uspjela sam u zadanom roku završiti rad s kojim sam vrlo zadovoljna jer se potpuno razlikuje od mojih uobičajenih radova, a imala sam i dovoljno vremena istražiti i upoznati se s gradom. 

 

Amra Levak:

U Mariboru sam ostvarila kvalitetnu komunikaciju sa svojim mentorom, kao i sa ostalim mentorima. Zbog organizacije i sveopće atmosfere sam osjećala slobodu i opuštenost. Okušala sam se u za mene novoj vrsti vizualne umjetnosti - instalaciji, za što ne bih imala priliku da nisam otišla na Erasmus, te sam naučila raditi u timu.

 

Nina Bulešić:

Erasmus razmjena bila je jedno od meni najljepših iskustava. Od rada sa mentorima, do finalnog rada jako sam zadovoljna sa cjelokupnom organizacijom. Stekla sam znanja o različitim medijima i tehnikama te nova poznanstva. Definitivno je vrijedilo i svakako bih otišla opet da mi se pruži prilika.

 

Riana Maruškić

Uspostavili smo dobru komunikaciju, a radionice su bile zanimljive i edukativne. Gotovi radovi nisu ispunili sva moja očekivanja, ali je sam proces izrade bio informativan.

 

Anton Radić:

Iskustvo Erasmus razmjene bilo je nevjerojatno i svakako bih ga ponovio, ako mi se ukaže prilika. Naš mentor je bio iznimno strpljiv i uz nas pri svakom koraku. Stekao sam mnogo novih prijateljstava i poznanstava i saznao puno o povijesti predivnog Maribora.

 

Ana Pašić:

Erasmus razmjena je bila odlična prilika za učenje o umjetnosti i životu u inozemstvu. Uz mentore i voditelja upoznala sam se sa umjetnosti i povijesti Maribora kroz galerije i muzeje. Stekla sam važna iskustva o izlaganju radova u galerijskom prostoru i suradnji sa internacionalnim umjetnicima.


Izvor: Davor Kliman


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Forum
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna / Radićeva 19, HR-52100 Pula / ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr / ured@ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju