preskoči na sadržaj

Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna

Slikarski dizajn

Slikarski odjel obrazuje učenike kroz niz raznovrsnih programa iz područja slikarstva te ih priprema za samostalno djelovanje u likovnom oblikovanju na dvodimenzionalnoj plohi. Koncipiran je na način da u korelaciji s nastavnim sadržajima iz predmeta Povijesti likovne umjetnosti, Teorije oblikovanja i dr. likovnih predmeta nudi učenicima upoznavanje likovnog jezika, usvajanje teoretsko-praktičnih znanja i vještina te individualan razvoj crtačkoslikarskog senzibiliteta i kreativnosti, što je i jedan od osnovnih ciljeva ovog programa.

 

Obzirom na svoju temeljnu usmjerenost, odjel određuje više interesnih sfera: u jednom je području interesa naglasak na primijenjenoj umjetnosti u smislu intervencije u prostoru interijera i exterijera s dekorativnom ulogom, što je popraćeno terenskom nastavom u suradnji s raznim institucijama, dok je u drugom području usmjeren na likovnu problematiku tzv.“čistog“ štafelajnog slikarstva i klasičnom crtežu sa vertikalom ka likovnim akademijama i drugim srodnim sveučilištima.

Svladavanje stručnih nastavnih sadržaja iz predmeta Slikarske tehnike, Slikarska tehnologija, Crtanje i slikanje, Restauriranje i slikanje kopija, Pismo i Slikarsko projektiranje nudi učenicima potrebne teoretsko-praktične osnove, pomoću kojih iskustva snalaženja u svijetu slikarstva otvaraju nove putove i poprimaju oblik uvijek drugačijeg i neponovljivog svijeta stvaranja.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Forum
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Škola primijenjenih umjetnosti I dizajna / Radićeva 19, HR-52100 Pula / ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr / ured@ss-primijenjenihumjetnostiidizajna-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju